Norway's
epic five

Norway’s Epic Five

Nieuw!
vanaf€ 989,-p.p.  Klik op verstuur en wij gaan voor u aan de slag!

  Opslaan op verlanglijstje

  Voor het toevoegen van een item aan de verlanglijstje is een account vereist

  2980

  Daarom Getaways Bcause

  • Wij kennen alle geheime weggetjes
  • Eten en slapen als een vorst
  • Aan alles is gedacht

  Heeft u een vraag?

  Aarzel niet bij onduidelijkheden of wanneer u een experience wilt samenstellen naar uw eigen wensen. Wij staan voor u klaar!

  + 085 773 6006

  info@getawaysbcause.nl

  Altijd al Noorwegen willen zien op een unieke manier. Geniet van een Getaway over vele bergpassen en langs adembenemende fjorden.

  Let’s getaway the Nor-way!

  • 5-daags arrangement
  • Makkelijk middels beschrijvende route
  • Tananger - Bergen
  • Beschikbaar tussen mei en september
  Arrangement

  voor 2 personen

  • 5 dagen sturen middels een beschrijvende route per dag over de mooiste en bijzondere wegen van het bergachtige Noorwegen (Let op: een routeboek met beschrijvende route, dus géén andere routesystemen of navigatiesysteem)
  • 4 overnachtingen o.b.v. een 2-persoonskamer inclusief ontbijt
  • Ontvangst en start bij het hotel inclusief een overheerlijke cappuccino en typisch Noors kaneelbroodje
  • 4 romantische en culinaire 3- of 4-gangen diners
  • Overzicht met optionele lunch en stoplocaties op unieke plekken voor een heerlijke lunch, de beste koffie, een verfrissend drankje en/of heerlijke Noorse zoete lekkernijen
  Hotels

  o.b.v. 2-persoonskamer incl. ontbijt

  optie nacht 1

  Store Ringheim Hotel
  Mølstervegen 44
  5705 Voss, Noorwegen

  Fleischer’s Hotel
  Evangervegen 13
  5704 Voss, Noorwegen

  optie nacht 2

  Røisheim Hotel ★★
  Sognefjellvegen
  2687 Bøverdalen, Noorwegen

  Elveseter Hotel ★★
  Sognefjellsvegen 2363
  2687 Bøverdalen, Noorwegen

  optie nacht 3

  Storfjord Hotel ★★★★
  Øvre Glomset
  6260 Skodje, Noorwegen

  Sunde Fjord Hotel ★★
  Sundevegen 164
  6037 Eidsnes, Noorwegen

  optie nacht 4

  Lavik Fjord Hotel ★★
  Hotellbakken 3
  6947 Lavik, Noorwegen

  Brekkestranda Fjordhotel ★★
  Sognefjordveien 587
  5961 Brekke, Noorwegen

  Opties

  optioneel bij te boeken

  • Reservering en invulling van lunches en stops per dag op unieke plekken
  • Bootreis inclusief overnachting
  • Diner tijdens bootreis
  • Wellness behandelingen
  • Extra (relax)dag en overnachting
  Programma

  Dag 0 - Naar startlocatie

  Het is tijd om af te reizen naar het prachtige landschap van Noorwegen!  U neemt, indien gewenst, de nacht veerboot naar Stavanger waar u vervolgens in de ochtend aankomt en kan starten aan een onvergetelijke reis door Noorwegen!

  Het is ook mogelijk om een vlucht van Amsterdam naar Stavanger te boeken en vervolgens met een gehuurde auto de prachtige reis door Noorwegen te maken.

  Dag 1 - Ryfylke en Hardanger

  Vandaag gaat u beginnen aan de tour door Noorwegen! Vanaf de haven bij Stavanger waar uw ferry aanmeert, rijdt u via verschillende stops een prachtige en adembenemende route naar het door u geselecteerde hotel; de overnachtingslocatie van de eerste dag!

  U tourt vandaag grotendeels over de weg ‘13’, deze weg voert u door de Ryfylke en Hardanger. Dit is een reis vol contrasten. Hier zult u hoge, kale bergen, weelderige heuvels, steile hellingen en diepe fjorden tegenkomen. Onderweg zult u veel langs en over water heen rijden. Ook maakt u twee keer gebruik van een ferry om een korte oversteek over het water te maken! Aan knusse plaatsjes aan de kust van verschillende fjorden, bevinden zich de tussenstops om even heerlijk uit te puffen. Tijd om Noorwegen te verkennen, veel plezier!

  Dag 2 - Aurlandsfjellet en Sognefjellet

  Vandaag rijdt u ruim 100km minder dan gisteren, dat betekent dat er ook meer dan een uur minder rijtijd is. Maar met vandaag totaal 270km aan route, staan er weer genoeg waanzinnige stuurmanswegen voor u klaar in het mooie Noorwegen. Vanaf het door u geselecteerde hotel rijdt u via diverse stops op unieke locaties richting het volgende hotel.

  Onderweg zijn er vele mooie uitzichten te bewonderen en bent u vaak omringd door machtige watervallen en imposante bergtoppen. Een merkwaardig punt is de Stalheimskleiva ca. 20 minuten voor de optionele 1e stop. Hier daalt u steil naar beneden met een prachtig uitzicht op het dal en langs de Stalheimwatervallen. Maar dit alles blijkt nog een voorproefje op de verbazingwekkende Aurlandsfjellet en een paar uur later de Sognefjellet op de weg van het overnachtingshotel. Laat u verrassen en geniet vandaag weer van Noorwegen!

  Dag 3 - Geiranger en Trollstigen

  Met de Aurlandsfjellet en de Sognefjellet nog vers in het geheugen, denkt u dat het vast niet nóg mooier kan… Maar als dat zo is, wat voor land zou Noorwegen dan zijn…? Juist, nog steeds schitterend!

  Vandaag zult u blij verrast worden door de Geiranger en de Trollstigen. Ook de wegen er tussendoor zijn mooi, maar dit zijn toch echt de eye-catchers van vandaag. Het Geirangerfjord wordt het mooiste fjord van Noorwegen genoemd, hier meren geregeld gigantische cruiseschepen aan. Grote kans dat u er ook een zult zien, wanneer u vanaf grote hoogte aan komen rijden.

  Een goed uur later volgt de Trollstigen, vrij vertaald: “de trap van de trol”. Waarom dit zo heet, zult u met eigen ogen zien! Uiteindelijk eindigt u bij het volgende hotel, dit is het meest noordelijke punt van de tour en tevens een heerlijk rustpunt. Maak u gereed voor weer een geweldige dag sturen door het beeldschone Noorwegen!

  Dag 4 - Panorama restaurant en Gaularfjellet

  Vandaag start u vanaf het meest noordelijke punt in uw route. Na een fijne overtocht met de ferry richting Stranda, rijdt u richting het Fjord Panorama Restaurant. Hier gaat u omhoog met een gondola en kijkt van boven op de berg naar de fjorden. Een waanzinnig uitzicht!

  Na deze spannende tussenstop rijdt u voornamelijk over brede stuurmanswegen en pal langs fjorden. Onderweg zijn er enkele mooie viewpoints aangegeven om verschillende uitzichten rustig tot u te nemen.

  In het laatste traject rijdt u richting het spectaculaire uitzichtsplatform van de Gaularfjellet. Een echte plek voor een waardig fotomoment met uw bolide. Op de weg richting de Gaularfjellet is er voor de liefhebber nog een bewandelbare brug over de Likholefossen waterval! Kortom; ook vandaag is er weer genoeg te zien en te beleven! Stap in en have fun!

  Dag 5 - Road 569

  De laatste dag, het avontuur in Noorwegen zit er helaas bijna op. U heeft vandaag twee keuzes om richting de Fjord Line in Bergen te rijden: vroeg opstaan of… wat langer uitslapen! Wanneer u voor het vroege opstaan kiest, kiest u voor de avontuurlijke route. Wilt u liever wat langer uitslapen op de laatste dag? Dan kiest u voor de directe route.  De keuze is volledig aan u! De avontuurlijke route over de 569 is na de de overtocht met de ferry vanuit Lavik zo’n 2 uur 42 min rijden. De weg is vaak smal en kronkelt langs fjorden en door vele oude tunneltjes. De directe route is een uur korter. Geniet van de laatste kilometers in Noorwegen en alvast een prettige reis terug naar Nederland!

  Route

  De exacte route is nog een verrassing. Op onderstaande kaart ziet u de regio waarin de route  ‘Norway’s epic five’ gereden wordt.

  FAQ

  Op welke dag vindt de Getaway plaats?

  U kunt op elke gewenste dag de Getaway rijden! Uiteraard op basis van beschikbaarheid.

  Let op: deze Getaway is alleen beschikbaar tussen mei en september!

  Heb ik ervaring nodig voor het rijden van deze Getaway?

  Nee, deze Getaway is geschikt voor iedereen; met of zonder ervaring. Wanneer u deze Getaway boekt ontvangt u per dag alle informatie en de juiste routes.

  Let op: een routeboek met beschrijvende route, dus géén andere routesystemen of navigatiesysteem

  Hoe ontvang ik de informatie en de route?

  Wanneer wij de beschikbaarheid hebben gecheckt en de boeking van uw Getaway hebben bevestigd, ontvangt u van ons uw Getawaybox met alle nodige informatie thuis.